Koti Yleinen Hauikset bikinikuntoon – meille tulee treenivalmennus!

Hauikset bikinikuntoon – meille tulee treenivalmennus!

HUOM: Osallistu täällä Facebookissa Alku-valmennuksen arvontaan!

Alku-valmennukseen on kysytty treenejä niin kauan kuin muistan ja konsepti on ylipäätään ollut olemassa, eli kohta kolme vuotta. Pyynnöistä huolimatta en ole halunnut yhdistää valmennukseen valmista liikuntaohjelmaa, koska herkästi se tekee hommasta liian kuurimaisen ja ”projektiluontoisen”, ja sitä olen pyrkinyt välttämään.

Alku.fi on painonhallintaan ja elämäntapamuutokseen painottuva valmennus, ja juuri sen takia valmista liikuntaohjelmaa EI ole ollut. Toki meillä aina suositellaan liikkumista, mutta valmis ohjelma saa herkästi aikaan puuskuttamista ja suorittamista, jotka eivät kuulu onnistuneeseen elämäntapamuutokseen.

Tämä osin siksi, että jos yrittää laittaa koko ruokavalion ympäri ja aloittaa vielä treenaamisen samaan aikaan, siinä on useimmille ihan liikaa muutoksia. Ja sitten mikään muutos ei pysy. Tätä voisi kai verrata siihen, että yrittää hypätä sohvannurkasta suoraan ammattiurheilijaksi, eli yhtäkkiä päivän jokainen ruoka on tietynlainen ja treenit on tehtävä ohjeen mukaan.

Kyllä se aina hetken sujuu, mutta jo yksin syömistottumusten muuttaminen on iso palikka, säännöllisestä treenaamisesta puhumattakaan. Kannattaa aloittaa jompi kumpi ensin – molempien muuttaminen samalla kertaa on useimmiten liikaa.

Lisäksi treenaamaan opettaminen netissä on haastavaa, ihan jo turvallisuuden takia – liikkeet tulee tehdä oikein. Koska olemme tekemisissä terveyden ja hyvinvoinnin kanssa, suhtaudun valmentamiseen aika totisesti (ehkä vähän liiankin!) – siksipä meillä on kaikki mietitty loppuun saakka vakuutuksia myöten.

Treenaaminen on vielä paljon yksilöllisempää kuin ravitsemus. Jokainen on omalla tasollaan kunnon ja osaamisen puolesta, jolloin se että ”kaikki tekevät samaa treeniä” on mahdoton ajatus.

Sitähän herkästi intopiukeana ajattelee, tammikuussa ja syyskuussa, että ”NYT kaikki muuttuu” ja kovasti haluaa aloittaa aivan kaiken, mutta käytäntö osoittaa kuitenkin ihan muuta. Muuttuminen ja omien tapojen muuttaminen on hidasta hommaa, eikä paraskaan ohjelma sitä nopeuta. Mutta viimein olen itsekin, tylsänä ja tosikkona kypsynyt ajatukseen siitä, että treenit voidaan ottaa mukaan.

Hyvin todennäköisesti treenipaketti tehdään siten, että etenkin jos tavoitteena on painonpudotus, tulee ensin käydä Alku-valmennus ja vasta kun ruokavalio on saatu kohdilleen, aloitetaan treenit.

Ja viimein, muutaman vuoden pohtimisen jälkeen, olen keksinyt tavan tehdä verkkovalmennus siten, että treenaaminen ja liikunnan aloittaminen on paitsi mielekästä, se olisi myös jatkuvaa.

Alku-valmennuksen ydin on aina ollut JATKUVUUS. Se, että ohjelma ei ole parin kuukauden kuuri tai projekti, vaan homma jatkuu, eikä mitään loppua ole ollenkaan. Tämän saman ytimen aion rakentaa liikuntaosioon. Mehän ollaan Jussi Jaurolan kanssa jo tehty lautasmalli uusiksi, joten nyt on liikuntapiirakan päivityksen aika. Ei ole väärin!

Olen jo hankkinut loistavan tiimin, eli en toki tee kaikkea itse – pakettiin tulee ohjeita ja oppia aina liikkuvuudesta lähtien.

Käy täällä FB-sivulla osallistumassa kyselyyn ja voit voittaa kesäksi Alku-valmennuksen! Sitten olet syksyllä valmis treenaamaan meidän kanssa. 🙂

JÄTÄ VASTAUS