Maanantai on paras päivä

Moi. Olen Kukka Laakso, hyvinvointialan yrittäjä, kirjoittaja, valmentaja, copywriter ja mainonnan suunnittelija. Minuun saat yhteyttä sähköpostitse kukka@alku.fi

Suunnittelen ja toteutan painonhallintaan, treenaamiseen ja hyvinvointiin liittyviä verkkovalmennuksia ja -konsepteja, kuten Alku ja Puretreeni. Nämä löydät Alku.fi-sivuilta. Yritykseni on Monday Love Oy.

Olen työskennellyt mainonnan ja markkinoinnin parissa kohta parikymmentä vuotta ja hyvinvointialalla reilut kymmenen vuotta. Ennen yrittäjyyttä työskentelin copywriterina mainostoimistoissa. Opiskelin aikoinani viestintää ja mainonnan suunnittelua Turun taideakatemiassa, josta valmistuin vuonna 2005.

• Kahvakuulapioneeriksi kutsuttu. Aloitin lajin parissa 2006, aikana jolloin kahvakuulaa ei vielä tunnettu ja kilpailin lajissa. Olin ensimmäinen suomalainen nainen, joka kilpaili kahvakuulaurheilussa kansainvälisesti. Voitin mm. amatöörisarjan MM-kultaa 2009 (Tallinna) ja Arnold Sport Festivalilla (Columbus) hopeaa niin ikään 2009. Valmensin lajia vuosia, kirjoitin kahvakuulaa sivuten kaksi kirjaa ja kymmeniä lehtijuttuja ja “esiinnyin” aiheen tiimoilta kaikissa mahdollisissa naistenlehdissä Reginaa myöten.

• Kirjoitan ja pureksin mielelläni hyvinvointialan trendejä ja ilmiöitä: kun taustalla on kaupallinen mainosalan tausta, toimittajan töitä ja toisaalta 10 vuoden hyvinvointiyrittäjyys, näen asioissa monta kiehtovaa näkökulmaa. Jos tätä pitäisi kuvata yhdellä sanalla, niin se olisi hyvinvointimediakriittisyys.

• Toisinaan suunnittelen edelleen mainontaa muillekin (yrittäjän roolissa olen tehnyt enimmäkseen terveystuotemainontaa, johon jossain kohtaa olin jopa hieman erikoistunut).

• Blogia olen pitänyt vuodesta 2007 saakka, jolloin aukesi ensimmäinen blogini vielä silloisen Fitness-lehden sivuille. Tämä kukkalaakso.com on ollut olemassa vuodesta 2010 lähtien.

• Aamu-, ja maanantai-ihminen. Rakastan uusia alkuja ja kiitos jokaisen huomisen, niitä tulee jo yksin viikottain peräti seitsemän. Jokainen alkava päivä on uusi mahdollisuus, mikä on paitsi verrattoman kivaa, myös lohdullista.

• Pohjattoman kiinnostunut muuttumisesta ja innostumisesta. Osallistujia valmennuksissa on ollut noin 25 000, joten ilokseni saan nähdä intoa päivittäin.

• Kirjoittanut kaksi kirjaa, Maanantaisoturit (2011) sekä toimistotyöläisen kuntokirjan Nouse ylös! Kauppakamarille (2015).

• Kirjoittanut kolumneja mm. FIT-lehteen ja blogia Kauneus&Terveys-lehteen.  Pitänyt omaa Kukkatori-palstaa FightSportissa. Perustanut kahvakuulaseuroja, Voimakatu 6 -voimailusalin.

• Luennoin joskus työhyvinvoinnista.